Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu för tiden är det privata försäkringar som gäller för dem som har råd. Vi-och-dem-samhället utkristalliserar sig.


Nätet

Farfarsfar och farmorsmor
och alla deras vänner
hjälptes åt
att knyta maskor
till skyddsnätet

Det var inte lätt
för motståndet var stort
från dem som tjänade på
att ha oss oskyddade.

Men då farfarsfar och farmorsmor
och alla deras vänner
var vana att jobba
och aldrig ge upp
så blev det ett nät till slut

Inte heltäckande
men ganska dugligt
kan bättras på
och ge större trygghet.

Men nu ses revor
och allt större hål
den som ramlar igenom
får skylla sig själv.

Bit ihop och knyt
släpp inte taget!
Passa också på
att knyta näven.

Farfarsfar och farmorsmor
och alla deras vänner
lade grunden
med svedda knogar.

Nu är det vår sak
att rädda vad som räddas kan
att hålla ihop
varenda maska.











Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-03 18:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa detta sociala skyddsnät med trasiga maskor. Du fångar det fint.
2019-12-04

  morgonstjärna VIP
sorgligt trygghetssystemet i dyster sjögång
många litade på båten var sjöduglig och levde utanför ramarna
det är alltid svårt tvärstoppa i 150 km/tim
2019-12-04

  ULJO
Så bra skrivet.
2019-12-04

  Blomma-Stjärna VIP
Kanonbra!

Nu är det vår sak
att hålla ihop
varenda maska
bättra på
och ge större trygghet

- ack, det är inte toner i tiden
men det är den melodin vi behöver
knyta väven och näven till gemensamt

applåder och bokmärke!
2019-12-04

    Sefarge VIP
Bra uppmärksammat skrivet!
Egoismen giriga gap biter
sönder decenniers
Skyddsnät mödo
-samt uppbyggt
av gångna
släktled!

2019-12-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Klarsynt och bra kritik mot samhället av idag! Så bra och fyndiga metaforer!
2019-12-03

  KattenKin VIP
När samhällskritik är som bäst, vill jag utbrista när jag läser din fina dikt. Både klarspråk och metafor som flätar en fin och klok berättelse. Snyggt!
2019-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP