Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankefnatt ur forntiden.


REPRIS PÅ ETT LIV

ELÄNDIGT ARV I ARVSMASSA
Neandertalaren sitter trött i sin ärvda fåtölj gäspar slött och bligar slugt mot sin nyfunna vän. Hästsvansklädda flicka, snart genetikens lagar går att i hennes framtid spåra, även min artfrämmande person.
Min arvsmassa skall du få som framtidsgåva. Viskar jag i hennes öra. Den dagen åstundas snart, men vilket under kommer då att ske, du väna sapiensbarn ur släktet Homo.
I framtidens ljus blir jag din avkommas far i evighet, men under över alla under ingen kommer någonsin att se mysteriet i mina ovanligt vanliga gener. Dessa med sin dolda magiskt dansande spiral. Förvirrar endast det uppenbara sanna.
Min mor din mormor var, bland min arvsmassa dold för att aldrig uppdaga sanningen mer. Gemenskapens budord nummer ett.
Mysteriets cirkel blev sluten när ormen bet sig i sin svans.

© Bosse 3 december 2019.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Bossepoet från Österbotten
Läst 137 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-03 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten