Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OO




Tillvaron är en lampa utan sitt raster
I trådarna flödar vi, ut och in i rummen
Här blir det eteriska konkret
Liksom upplevelsen för våra hjärnor

På väg från ett morgonmöte utbrast halva skaran
Inget färdas fortare än ögonkastet!
De kvarvarande deltagarna antecknade, suddade
"Hinner det också stanna vid något?"

Den omöjliga kombinationen
Den står eldflugan för själv
I natten skapar den ett eget minne
Av och an definierar den ett omörker

En annan strömbrytare slås på när dagen gryr
Vi befinner oss i strömmen
Denna gräns tycks oklar
Ihop med den mellan materia och energi





Fri vers av DavidM VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-03 20:08



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
det som fångar mig denna text är rörelser. Har läst den några gånger och tycker om den mer och mer.
2020-02-21

    Peter Söderqvist
En underbar dikt som fångar existensens relation till ljuset.
Här är ljuset något mer än det som kan ses.
Det lyser så klart att den blinde kan delta.

En dikt att återkomma till.
2019-12-23

  Solstrale VIP
bravo! jag fick vara med i en ögonblicksbild och det tände en reaktion till inspiration... temat ljus och mörker fungerar alltid!
2019-12-10

  Lars Hedlin
Väldigt fint skrivit!
2019-12-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fysik i poetisk skrift! Även jag förstår något av detta, trots uselt betyg i just det ämnet. Ljus är det vi behöver mest, tror jag. Men mörker kan ha sin tjusning också.
2019-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ljuset som skingrar mörkret!
2019-12-04

    ej medlem längre
Fysik i den mest poetiska och filosofiska tappning. Trots allt mörker är ljuset det vi ser och ljuset är liv, där vi blir synliga och färdas på vår resa.
2019-12-03
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP