Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björk

 

Dagen silas genom björkens längtan

solen värper 

skapar oss i torkat uppvärmt hö

 

du ropar med ett glädjeskrik mitt namn 

ropar så att bladen fladdrar

hjärtat byter ut allt syre

 

vi var så unga då  vi ville kyrka barn 

vi ville allt ett tag

och inuti en skogsglänt bortom havet 

låg skuldens virke skrek åt mig åt sorgen 

 

jag var en fladdrande låga 

jag blev ett ursköljt kärl 

som gnidits ren av guld 

 

träden skrek mitt sanna namn så 

fritt att nakenheten längtade till 

dåtid - den enda värld jag kände

till 

 

jag blev ett sår en öppning 

sorgen starkare likt stål 

allt jag aldrig känt blev erkänt 

 

du är det skönaste mitt liv fått känna 

 

du som döpte mig till störd 

 

ett namn jag lärt mig älska. Nu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2019-12-03 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP