Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
De största segrarna vinner man


jag minns ett yttrande av Olof

Ja var vinner man dom?
Om jag minns rätt
sa han de största segrarna vinner man i sina motståndares hjärtan
fast han sa ju så mycket och det mesta går nog spårlöst förbi
lämnar knappt ett litet minnesspår i mina hjärnvindlingar
överhuvudtaget har utvecklingen den dramatiska lett till att möjligheten att föra fram åsikter vuxit nästan exponentiellt och bokfloden tycks enligt mig bli allt stridare. Avlägsen är den tid då Gutenberg hade svårt att väcka intresse för sin innovation boktryckarkonsten med motiveringen det var ju ändå så få som kunde läsa de såg ingen praktisk nytta; kort sagt ingen användbarhet.
Fast nu har utvecklingen gått ett varv till och återigen börjar 9e klassarnas eventuella bristande läsförståelse att bli ett bekymmer för skolpedagoger och övrig personal inom skolans värld. De nya elektroniska leksakerna fångar ungdomarnas uppmärksamhet i allt för stor utsträckning.
Jag såg att man i en liten kommun beslutat ge ungdomarna en xtra lektionstimme för renodlad lästräning inslaget var mycket kort som alltid på nyheterna i rapport
men på mig väckte det en deja vu upplevelse. Jag minns nämligen att jag i sexan tilldelades en xtra timme i skola för att träna matematik.
Det måste vara ett elände för politiker att alltid måsta presentera förslag på gamla välkända (urminnes tida) som nya satsningar av handlingskraftiga politiker
Övriga genrer (Essä/Recension) av Sören Turesson VIP
Läst 160 gånger
Publicerad 2019-12-03 23:14Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP