Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tellus

o, denna jords galopperande vansinne
rykande soptipp där osäkerhetens bila

tycks vara det enda att hålla sig i
Harold Lloyd hänger tungt i sin visare

som ett omen högt över gatans stelnade flod
o, denna jords galopperande vansinne

den stora girigheten äter av planetens lungor
massproduktion av strunt kanar ner i havens

väldiga fiskmagar reservoarer för all vår plast
o, denna jords galopperande vansinne

i trädgården lyser en fotboll från apelns klyka
dit barnen sparkat den som en neonskylt

hänger den där likt en påminnelse om den
civilisation som ritat denna blodröda

boll mellan de novembersvarta grenarna
o, denna jords galopperande vansinne




Fri vers av Håkan Grapenfalk
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-12-04 12:53



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Skrämmande bra poesi om jorden vi missbrukar på många sätt. Men hoppet måste finnas.
2019-12-05

    ej medlem längre
Vilken poetisk tolkning av den sena timme Tellus befinner sig i! Det är skrämmande och samtidigt ger det möjlighet till insikt.
2019-12-05

    Sefarge VIP
Mycket genom poetiskt belysande
Skriftat!
;)

2019-12-04

  Ingmar Hård VIP
Här är det en som lyckas uttrycka hur det egentligen står till!
2019-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Grapenfalk
Håkan Grapenfalk