Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Parallella universum

i ett parallellt universum
finns en Tomas som bor i en större stad
och har och tar del av ett stort utbud
av kultur, restauranger, fritidssysselsättningar

i ett annat parallellt universum
finns en Tomas som bor på sin stuga
med naturen, havet, fladdermöss och flygekorrar
och sin katt som enda sällskap

i det universum jag har fastnat i
bor jag i en liten landsortsstad
där mitt liv ganska långt definieras av
saker som saknas och saker som inte händer

mitt liv är som ett jävla limbo,
med en skrikande, ekande tomhet -
jag går effektivt miste om
"the best of both worlds", som det heter




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-06 07:07



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Viljan och möjligheterna är ibland inte i balans. Läser och känner igen mig lite
2019-12-07

  Kungskobran VIP
The other mans grass i always greener
the sunshine brighter on the other side
2019-12-07

  Verner Forsman
Varför har ingen kommenterat det här?

I ett parallellt universum hade jag kommenterat den här dikten.

Den här dikten fångar så bra det eviga varken/eller. Varken riktig storstad eller landsbygd. Varken lugn, frid, harmoni, natur, och vackra vidder.... Eller en storstad med global kultur och tio tusen saker att göra överallt.
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP