Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De plikttrogna


Grip tag liv. Fatta mod. 

I händerna du gav mig

dess grepp som gled 

gled gled gled 

 

din kärlek lika sann som den var

hård  dog föddes dog 

återuppstod 

 

så varför skimrar inte fingrarna 

som greppade oss än 

 

 

din gelike synes inte  här 

 

hur du kunde veta

sådan visshet trots så

ung en barlast fylld av ädelsten 

vars fingrar söker tvingar dig till

skyn 

 

du bara sitter 

du bara dog 

 

du tog din kappa från min stol. 
Såg meningslösheten i ögonen 

och tog den. Accepterade den 

 

I undran om hur när. Du dog. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2019-12-04 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP