Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det oförstående ansiktet




Jag kan inte simma
I ditt blod längre

Jag kan inte färdas
oskuldsfullt genom
ditt Landskap längre

Afrika

Jag kan inte sitta vid
Poolbaren med de vita
Pojkarna

Som ska lära bartenders
En mycket speciell drink

Och när de sedan får svaret
"Yes we have it here.
We call it B 52. .."

Och den heta kvinnan
Som får betala 500kr i
veckan för sin mörke
Pussy-boy

Men om hon är närmre
70 och ful så blir det
Dubbel taxa ifrån

Djungelns oskrivna lag


Afrika du äger mig med
Min skuld jag aldrig kan
ta mig ifrån


Afrika du är så vacker
I din skuldtyngda
Oskuld

Och Europa med EU:s
container karavantrafik
över Atlantens svepande
vågor. ..

Förlåt mig. ..
Jag orkar inte mer.











(Banjul 1:advent
2019)




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-12-05 20:39



Bookmark and Share


  Håkan Grapenfalk
naken uppriktig ton, gillar mycket den här, man kommer inte runt den, den talar rakt till oss, och den är skriven av någon som verkligen varit där, sätter igång brainboxen ordentligt! applåder!
2019-12-06

    Lena Staaf VIP
Vilken fantastisk dikt om den vite mannens skuld, så naket beskrivet.
Bokmärker.
2019-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP