Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Breda penseln del 1


Hon tar den första penseln. Den stora 

breda. En sekund. Sedan var jag gift med

dig i fantasin. Jag klev ut ur den där båt

hamnskiosken satte mig under måsars 

blåa himmel med min bror framför mig 

vid sidan om på träbänkarna och sanningsenligt 

tänkte. Det är han. Han är mannen i mitt liv.

pappan till mina barn. Makabert. Storslaget. 

Ett dygn senare. Ett möte i en båt. Vid en stor

stark klippa. En framtid borta. Ett telefonnummer 

nedskrivet på ett kaffefilter. Ett jag i tröstlösa 

tårar över det brott jag kommer begå. Måste 

utföra. Till tonerna av U2 i bilradion. Om och 

om igen. Texten som gick rakt in. Rakt rakt in. 
Can't live with or without you. 

Det var den breda. 
telefonsamtalet en söndag till min

livskamrat. Några timmar efter ett skedande 

i den sommardränkta stugan på

Kumlinge. Mitt i vardag. Störde. Mitt

i starwars. En vecka senare min kropp 

i kramp då berättar den historia mina

penslar ligger uppradade för. 

Lägger ner den breda 

penseln. Tar fram den mindre. Han den

andres samtal. Jag har förälskat mig i

dig. Vad gör vi som nu. Den finlandssvenske 

dialekten. Som jag aldrig får kalla för dialekt 

men kommer kalla tills jag dör. 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2019-12-07 11:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP