Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samizdat

det som byggdes
rivs bit för bit


somliga vill ha det så
dag för dag


jag stannar inte så länge
måste inte se förödelsen


inte märka när schaktmaskinerna
larvar sig fram


där det nya landet ska byggas
ingen vet väl vad det ska heta


Ingenting kanske
eller Ingenstans


det nya landet
där det gamla låg




Fri vers av Håkan Grapenfalk
Läst 307 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-12-07 23:49



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
mycket starkt avtryck dessa orden ger!
2019-12-09

    ej medlem längre
Ibland måste något gammalt rivas för att lämna plats för något nytt och vi kan försöka bygga upp en ny tillvaro. Du skriver så njutbart!
2019-12-08

  Solweig Jansson VIP
Precis så känns det ! Fint o vemodigt formulerat.
2019-12-08

    Sefarge VIP
Träffande beskrivande skrivelse
Igenkännande om ett "nytt land"
På väg att skapas inför ens ögon


2019-12-08

    Lars Gullberg
Fin dikt men jag bor hellre på landet än i landet istället för inspärrad

Du skriver bra
fotsätt

Lasse
2019-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Grapenfalk
Håkan Grapenfalk