Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatt


Här flyger samveten på vita medar 

Det säger du. Sade han kallt. Här 

bor lyckan oftast bortom konventioner, i

texterna från ovan , de som tagit reda 

på sanningen via forskningen slår sig 

ofta på knäna. Det påstår du. Fnyser han. 

min fru är lyckligt gift säger han till mig. 
Jaså minsann. Säger jag. Det låter skönt 

att höra. Då lämnar vi det? Hur är sömnen, 

lusten? När mår din fru som allra bäst 

vad gör ni då ? 

hon visste inte riktigt varför det nästan 

alltid blev så tyst här. Lirkandet tog timmar 

även med kvinnorna. Drömde sig bort. Till

gläntan i skogen, mötet med den manliga 

kollegan. En del människor så tråkiga att hon

märkte att hon spelade upp sexuella ögonblick 

för att utstå. Korta. Lagom långa för att åter 

håva. Komma tillbaka. Obemärkt. Som ikväll. 
Hon hade bett honom sluta kyssas. Du har inte

 sörjt klart. Hans svar. Min gud. Dessa stegrande 

manliga försvarstal. Det var dig jag var attraherad 

av. Sedan dessa tal om den vackra kroppen, som

den där ursprungliga. Psyket. Mitt jag. Hon hade 

känt sig nära. På en del sätt älskade hon. Kunde 

vara fri. Ärlig. Han förstod. Mycket. 

längtade till sängens ensamtid. Tackade varandra 

för en mycket fin kväll. Den var det.  Men poesin 

texterna i ljuset av min egen tid. Mitt liv. 

Inte mycket slog det än. Som konversationen 

ikväll om att psykoterapin bidragit till min

slags ensamtid. Aldrig vara nöjd. Inte

ansträngt mig. Stannat. Vi sög på karamellen. 
Vilken man trots allt. Sög på den tillsammans. 


Med honom kunde hon säga att hon slängde 

ut någon annan förra fredagen och ögats roande 

blick är underbar. På sitt sätt. 

Fröken Julie visste att hon hade önskat att hon 

inte velat säga det. Men till det krävs förälskelse. 
Verklig. Fröken så förståndig att hon kräks i 

närmsta buske. Kanske inte var buskagens fel

och heller inte männens. Kanske inte var någons 

fel att himlen tycktes vidga sig och spänna sig 

likt en oformbar hatt över huvudet. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-08 02:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP