Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DecemberTävling


E värmlänsk jul

Nu när skogsâlveras dans
skymtes hastitt i skogen
Å när skogstrrôlla kryper
så sakta ôpp ur jorden

Å när markvätter fröjdes
ôt helt snövite dager
Å när skogsråa ho flyr
ifrå änger och hager

När sôm sola ho lyser
över snötäckte änger
Då när småfôlke kryper
ner i vintersömns sänger

Å en domhärres kvetter
våre sinnen beruser
Te de iskalle vinder
som över sjöera suser

Så när brasa ho brinner
å glöggen finns kvar
Ja dä gnistrer å sprätter
undrer ôm tômten ä klar

Där i fönstra står fôlke
å glor emot skogen
Å dä tissles å tassles
där ôppe på logen

Sen kom julaftans môran
å dä spritter i krôppen
Ja när grana strå grann
å en ä ôppe mä tôppen

En ä fylld uttå livskraft
å en känner julas alle begär
Å alle barna di sjunger
nu ä julaftan äntligen här

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2019-12-10 17:42



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så vacker dikt gratulerar!
2020-01-12

    annelie eriksson VIP
Så vackert????
Grattis??
2019-12-30

    annelie eriksson VIP
Så vackert????
Grattis??
2019-12-30

    Doll
Åh, vad jag önskar få den uppläst av någon som kan värmländska.
Underbara bilder.
2019-12-30

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt som lyfts fram extra mycket av dialekten!
2019-12-29

  Jan Widströmer VIP
Skickligt!
2019-12-29

    ej medlem längre
Fin dikt och kul att den är skriven med dialekt!
2019-12-11

  Teija Majava VIP
Härlig dialekt! :)
2019-12-10
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP