Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkvärt om förr och nu. Har försökt belysa människors vardag i den stor gruppen människor och hur tiderna förändras.


Då var det andra tider.

344.Kjells tankesmedja.Jag ordförförare.20191210.
Då var det andra tider.
Undrar hur var det på Bellmans tid,
var det som man säger knarkfrid?
Visst så, men det var annat elände,
skitiga gator av allt bostaden sände.
När årstiden var mörk var livet en strid.

Sjukdom grasserade under varje ås,
var och varannan hade tuberkulos.
Många bostadslösa, ingen skolgång,
inga läroböcker, i skolan ingen sång.
Den tiden vill man slippa gunås.

Idag finns det skolgång för oss alla,
då skiter man i att till skolan knalla.
Idag finns ljus och böcker så man kan läsa,
då räcker man åt skolböcker långnäsa.
Bättre skolmat hörs barnen skalla.

Fråga Bellman hur folk levde på hans tid,
man doppade trasan i sprit för att få frid.
Vi tänker inte på hur tider en gång var,
vi vet inte hur det var för farfars far.
I många hushåll fanns det barn på glid.







Bunden vers av Kjell Damstedt
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-10 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell Damstedt