Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Djävulens garn

 

Hon var en böjlig elitgymnast
Hon kunde falla utan att bli blå
Osynliga sår är svåra att förstå
Hennes mjuka sidor blev till last

Hon satt fast i Djävulens garn
Sprattlade som en fisk på land
Det blir så för godheten ibland
När ondskan är far till ens barn

Han höll henne i ett järngrepp
Även på håll med fjärrkontroll
Inför släkt perfekt i sin fadersroll
I tystnad sjönk ett moderskepp

Han slängde henne i ett element
Den enda värmen hon nånsin fick
Vårdnaden var klar på ett ögonblick
Oförmögen att lämna signalement




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-12-13 16:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj. Denna var stark. Du berättar så man får ont i magen. Bra gestaltning.
2019-12-19

  Respons VIP
Brutalt livsöde formulerat och samlat i en mycket träffsäker dikt. I vers tre med starka rim och inrim och en metafor som är väldigt stark och uttrycksfull: ”I tystnad sjönk ett moderskepp”
2019-12-15

  Lars Hedlin
Väldigt bra och stark full av intensiv känsla!
2019-12-15

  Blomma-Stjärna VIP
under ett patriarkalt - skickligt och rytmiskt beskrivet om rå brutalitet inom hemmets väggar
2019-12-14

  Eva Langrath VIP
Stark text om det osynliga våldet. Fint rim.
2019-12-14

    Jane S VIP
Skickligt rimmad sorgesong med burlesk underton om hur en vidrig och futtig man krossar en kvinnas liv. Bara sådär.
2019-12-14

    Lena Staaf VIP
Stark text om ett kvinnoförtryck som inte syns utåt och som är desto värre för den som drabbas. Fint rimmat!
2019-12-13

  Solstrale VIP
Djupt om terrorbalansens nomenklatur...
den inre vägen att släcka ned för att orka återuppstå till en gryning med glömskans töcken som enda ryggrad... hemskt men inte ovanligt tyvärr... Superbra skrivet!
2019-12-13

  Marita Ohlquist VIP
En dramatisk text som ger mig rysningar!
2019-12-13

  Kaptenlöjtnant
Bra, gillar rimmet
2019-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Brutalt diktat i klartext! Många lider av igenkänningssjuka.
2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP