Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till minne av en väldigt speciell och mycket älskad hund

På himmelens port
en Aussie klappade på
En hunds liv är kort
och det var dags för henne att gå.

Kvar på jorden hon lämna
sin människoflock i tårar
Deras ansikten nästan rämna
för de grät som dårar.

Hon genom porten gled in
med stil och grace
Hon gav Sankte Per ett vackert flin
men sedan blev det race

Hon såg ett bord, dukat så fint
med broderad duk och vackert porslin
i Aussiens huvud det slog slint
hon blev som själva hin

Hon flög som en hårig projektil
med blicken stint riktad fram
hård som en pansarbil
tassarna lät padam padam

Hon landade på bordet
med ett imponerande brak
sedan blev det rena mordet
på änglarnas sju sorters bak

Bordet det tippade
stod nästan som på kant
änglarna de lipade
detta kan bara inte vara sant

Kakbuffe’n gled som på en kana
längs med bordets yta
svansen på Aussien stod som en fana
Sankte Per började ryta

Men mer hann ingen reagera
förrän alla kakor försvann i hennes gap
och ingen hann protestera
när hon i paradiset gick vidare med en väldig rap <3






















Bunden vers av Hedvig Berg
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-12-10 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg