Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lina 9 år





Dom vuxna lyssnar
aldrig

dom pratar
hela tiden




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 243 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-12-11 00:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text som får mig att minnas en liten tjej på Lekis, hon målade ofta ansikten utan öron.
Frågade varför
Det är ju ingen som lyssnar när jag säger något, svarade hon.

Efter en stund fick jag en teckning av henne med mitt namn på, jag hade öron.
2019-12-11

  Stanley Rydell
Jag jobbade på 70-talet på ett behandlings/skolhem för utagerande pojkar. Vi gjorde rollspel med ombytta roller barn/vuxna bland personalen. Känslan av maktlöshet i barnrollen var omtumlande hos alla i personalgruppen, det kändes under huden. En viktig erfarenhet jag försökt ta med och värna. Sådana erfarenheter har fått mig att se igenom vuxna förstorade bilder av sig själva. Att se igenom till barnet hos vuxna gör det lättare att hantera människors dryghet. Du sätter huvudet på spiken!
2019-12-11

    ej medlem längre
Tyvärr är det nog symptomatiskt för vår tid och vårt samhälle där vi både har lättare för att få kontakt med andra människor och svårare att våga komma nära på riktigt. Lyssnandet kan vara en plats där olikheter möts och man kan få förståelse för varandra. Ett lyssnande är en bekräftelse på någons tankar och känslor, att vi inte är osynliga för varandra.
2019-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg