Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nere i gropen

Fyrtio soldater hissar vitt flagg
och blåser en trudelutt
i en grop av gyttja lera och dagg
lika rädda som lille skutt

Det har gått några år det har gått några dar
men nu är moralen slut
när bössan är tom tar nävarna vid
vrålar kapten krut

Man är inte klädd för vinter
kyla hagel och slask
i utgrävda labyrinter
han kryper som en mask

Kapten krut en man av mod
och utav ädelt stuk
har så många rödpunktssikten mot sig
att han liknar en mässlingssjuk

Då får man backup av ett artilleri
en ny bataljon tågar in
man anfaller fortet i vilt raseri
och gör det till plockepinn

Kapten krut är aldrig feg
som högsta grenen på trädet
som konung tar han steg för steg
precis som kungen på brädet





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-12-11 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant