Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt oss ha funnits

Mnemosyne, döda den här dikten
den här nyfödda, svårartade dikten
bär ditt namn i en ask av nött trä
bär jorden där, de sovande myrorna
frosten och de spräckliga skalen
alla kvarglömda dagar
alla återbördade nätter
och det mjukaste håret skördat med lie,
vävt till en sidentunn korg
bind våra minsta timmar
i en svart duk av linne
sjung för dina drömmande döttrar
att allt som finns i sångerna
finns sedan länge i oss




Fri vers av Grävling
Läst 626 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2019-12-11 21:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert rörande
2021-01-01

  bibbi ahrnstedt
Så vackra rader, drömmande och med ordval som får en att läsa flera gånger
2020-08-09

  bumerang

Helgjutet vackert
2020-02-04

  KattenKin VIP
Vansinnigt vackert! Urskön poesi, nästan så jag slutade andas en stund. Bokmärkes i bröstkorgen.
2019-12-12

  Ulf Carlsson VIP
Det är det förunderliga med poesins sång att den inte bara finns i minnet utan också måste sjungas i nuet.
Invokationen till minnets gudinna och musernas moder blir här en bön om att bevara diktens oemotståndliga kraft, även den mörka sången och de "svårartade" dikterna.
2019-12-11

  87383 Karlsson
.. det var mig en förunderligt vacker text i all sin stillhet. Sparas.
2019-12-11

    ej medlem längre
Att begrava minnen kan vara nog så svårt och här är det man begraver mer påtagligt än någonsin. Myllan, håret och djurlivet som kryper över platsen samt den kokongliknande kistan som förbådar en metamorfos... Mycket hög klass!
2019-12-11

    ej medlem längre
Din poesi är magisk. Dina ord är ett eget väsen. Jag slutar aldrig förundras. Du skriver rakt in i mitt hjärta. Det gör mig häpen.
2019-12-11

  Stanley Rydell
Toppklass!
2019-12-11

  Håkan Grapenfalk
fantastiskt vacker lyrik, rytmiskt underbart... givnaste bokmärket på länge!
2019-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling