Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två över mark

 

I det sömndruckna huset på den höga 

klippan med en flicka vid min sida. 
i bilderna från barndom syns vi likt 

tvillingar. Enda skillnaden hennes ljusare 

färger. 

Och så du. Glider ifrån mig gör du. Du 

läser allt men bryr mig inte. Inte på 

allvar. Det här är min uppgörelse. Din 

åsikt egentligen helt utanför. 

läser mig eller inte. Vad vet Gud om sina 

barn? Vad vet han om sig själv. En hel 

del hoppas jag. Fnyser fröken till. 

 

du tog mina händer med sådant allvar 

att jag började skratta. Det ekade om 

min kropp hela dagen. Den ena efter den 

andre hämtades till mitt rum. Jag utförde 

mitt arbete med näst intill perfektion. 

men flög. Fötterna två decimeter ovan mark. 

Ingenting behövde hända. Allt kommer 

hända. 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-11 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP