Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Decembertävling nr 2 - Haiku



 

 

Ett vitt snötäcke

på den svarta asfalten

Förlorar fästet
 

 

Under tre veckor fram till julafton presenteras tre tematiska tävlingar som tar tre vinnare varje vecka med på en matin'e film eller en annan bioupplevelse.

Den andra tävlingen som startar idag, får temat Ljus/mörker och här ser vi gärna ditt bidrag i form av en Haiku. 

Vi kommer plocka tre vinnare ur de bidrag som publiceras mellan torsdagen den 12:e och onsdagen den 18:e december.

Publicera alltså bidraget som en vanlig poeter.se text. Välj kategori Bunden/Haiku. Skriv också DecemberTävling2 i ingressen på ditt bidrag.

Max 2 bidrag / person (så vi hinner läsa dem alla).


Lycka till

Redaktionen




Blogg (Tävling) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 1634 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-12 11:27



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag bidrar med en jag nyss skrev, hinner inte vara med annars. Lämnar den här, samt lägger till i ingressen ovanför.

Naket sken


Stadens dunbolster
Över vår frusna längtan
Omlott i månljus
2019-12-20

  Marcus B
Gillar era haiku tävlingar !
2019-12-16

  lodjuret/seglare VIP
Det tråkiga med att gå på bio är att 'smartphones' användare i och för sig betalar för biljetten/inträdet. Men att de är så rädda för mörkret i salongen att de låter telefonen lysa upp i mörkret, vilket stör upplevelsen för den som har sin telefon mörk och avstängd. Det är en stark orsak till att individer slutat att gå på bio. Före en smartphones existens och det bara fanns 'telefoner utan internet', brukade de som byggt biografsalonger, bygga in störare i väggarna så de inte skulle gå att sitta och prata i telefon och sms'a under föreställningen. Mot nu alltså, då själva bioupplevelsen störs. Och det är väl det som är 'frihet' antar jag. Utöver att den som uppfunnit en tjänst för 'fritt flöde', ångrar sin uppfinning, då han insett vilket 'gift' det blivit för användare av internet på sin telefon. Så vad finns det förslag på att ge istället? Ett halvt års eller ett helt års medlemskap av VIP?
2019-12-13

    ej medlem längre
2 bidrag skrivna, inte riktigt vad jag brukar, men kul med lite omväxling
2019-12-13

  Björn Björkegren/Blue Bear
Återanvänder "ADAGIO" - se min sida.
2019-12-12
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent