Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rakt


De renaste.  skänktes. 

Kroppen himlavalv. Själen bomullsfabrik 

 

Och så du. Så fint utskuren i de inre regioner 

där land möter hav.  Betraktarens dans 

mellan gott ont. Skiftande trädverk från morgon 

till kväll. känslig, sorgsen 

nyckfull. luta mig mot stam. 

den du var. Komplott. Det doftar vår.


aldrig bliva komplicerat. 

aldrig bliva lätt 

 

Så varför sjunger fåglar på

mitt språk 

 

fångas livets hemlighet i 

lekfull säv. 

skriver flickan. Det var ju främst en lek. 

 

I handen legat hela denna tid. I allt du människa 

nära bristande och klar 

 

blind vår stilla resa. Intet  mer. 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-12 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP