Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL TONER AV CARMEN

Vid köksbordet njuter hon av gammaldags mjuk pepparkaka, kaffe och varm glögg. Under kaffestunden snurrar en cd med en konsertversion av operan Carmen. Denna underbara opera där känslor flödar. Smeksamma, passionerade, utmanande i kärlek och svek. Frihet att vara den man är. Musiken uppfyller hennes sinne. Väcker minnen.

Hon bläddrar i minnets bok. Ser bilder av dem blomma utslagna i röda rosors noter i Carmens musik. Ömma bilder av oförglömlig kärlek och lustens brinnande låga till livets slut. Och hon ser den tomma stolen bredvid sig. Förnimmer hans närhet. Bannar tårar som stiger mot ögonens kant, för att sakta falla för det ljus som fanns.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-12-16 17:54



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Dagen saknar gårdagen, inget är sig likt utan den personen man alltid haft vid sin sida. Fint berättat, som en stillbild med doft och ljud.
2019-12-19

  ULJO
mjuk pepparkaka, kaffe och varm glögg = sinnesro
2019-12-17

  Feliaxel VIP
Så finstämt du ordnar och målar upp bilder i mitt inre
2019-12-17

  Håkan Grapenfalk
Vackert och ömt prosastycke. Mycket fint, mycket rytmiskt och luftigt skönt skrivet - många handklappar!!
2019-12-17

  Niliboy
julen är här, och vi minns så att tårna kommer! Härliga frid i juletid!
2019-12-17

  Blomma-Stjärna VIP
vackert vackert att ha fått smaka sådan kärlek som varat livet ut
- säger som Marita; allt finns kvar i minnen av det fina som har varit!

väldigt innehållsrik och fin text som jag tar till mitt hjärta!
2019-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert...fyllt med känslor och minnen...
2019-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Långt borta men ändå nära!
Kärleken är odödlig, alla fina minnen finns kvar!
2019-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP