Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minne från mitt jobb på Lekis





Hon var en tyst liten tjej
satt ofta ensam och ritade

trodde hon var blyg
tills jag såg
att hon ritade ansikte efter ansikte
som saknade öron

satte mig bredvid och frågade varför

-Det är ingen som lyssnar
när jag säger något
sa hon

-Du kan prata med mig
sa jag
jag lovar att jag skall lyssna

efter några dagar
fick jag en värdefull och oförglömlig gåva

hon hade ritat mitt ansikte
och jag hade öron





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-12-13 11:27



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Ett sådant fint ögonblick du fångade. Det äger giltighet långt utanför din text.
2019-12-23

  KattenKin VIP
Wow! Vilken upplevelse både för dig och flickan, och gåvan gav du henne först, samtidigt som det känns hemskt att se det som en gåva att lyssna på ett barn. Mycket fel har jag gjort med mina, brast på alla sätt och vis som förälder, men lyssnat på dem gjorde jag alltid.
2019-12-20

  ULJO
Fint delade minnen
2019-12-17

  Eva Helene VIP
Tack för detta, så hjärtevärmande och hoppfullt, bara den vuxna lyssnar och förstår.
2019-12-15

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2019-12-15

  Briza media
Vackert och värmande skrivet.
2019-12-15

  Elinor Sörensson VIP
Vilken gåva! Tänk vilken betydelse alla som arbetar i förskola och skola kan ha för barn.
2019-12-14

  Feminaz
Denna dikt var ju alldeles underbar!
2019-12-14

  Niliboy
Så fint!
2019-12-14

  Olof Lagerhorn VIP
Gripande och hoppfullt; skickligt
gestaltat kring hur barn försöker
nå fram till de vuxna.
2019-12-13

  överlevaren VIP
Berörande ordat!
2019-12-13

  Larz Gustafsson VIP
Storslaget!
Det väger tungt när det kommer från ett barn.
Jag är rörd och gripen.
Det var en hedersbetygelse du fick.

Minns när jag själv gick på lekis (jag föddes 1961).
2019-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att du tog dig an den lilla flickan. Det var värt så mycket för henne.


2019-12-13

  Feliaxel VIP
Ett fantastiskt minne att bevara
2019-12-13

    Birgersdotter VIP
Så fint
2019-12-13

  Ezmeralda VIP
Så underbart, vilket fint minne!
2019-12-13

  Maria Sundelin VIP
Så hjärtskärande
Kramar
2019-12-13

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så häftigt när man kan sätta sig in i hur barn tänker...en underbar liten historia...
2019-12-13

  Solstrale VIP
Ja så ser barnen världen så som den ibland är . sorglig exkluderande och stängd - bra att du öppnade konversationen - mycket fint och beundransvärt - själv gör jag så... Inspirerande!
2019-12-13

  Öknens Ros VIP
Man blir varm i hjärtat av din berättelse.
2019-12-13

  Peter G VIP
Tänk vad barn är kloka!
En så fin historia och ett fint minne!

2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP