Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


Vår Lucia sprider ljus

Se nu ur natten vaknar ljuset
i denna arla morgonstund
där går ett tåg av ljus runt huset
detta är en tärnas högtidsstund

ja nu vår Lucia sprider ljus
långt in i husets alla vrår
och alla stjärngossarnas stjärnor
de också från år till år består

där nu även tomtenissar tassar
på en rad mot julegröten
det tisslas och det tasslas
i den lilla kön där invid knuten 

en vacker sång om Julens högtid
och om lille Staffan i sitt stall
det sjungs O helga natt i juletid
och om en gnistrande vinternatt så kall

när sen åter natten blir till dag
vi alla samlas runt vårt bord
vi får nu smaka lussekatten
till goda glöggen hemmagjord

det går ett skimmer över nejden
när vi åter tänder alla ljus
nu när vår julefrid snart kommer
till varje litet hem och hus

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-12-13 14:31



Bookmark and Share


    annelie eriksson VIP
Så vacker dikt??Du har att sätt att skriva på som blir så rytmiskt och melodiskt!



2019-12-13

  Öknens Ros VIP
Fint diktat om Lucia och andra figurer.
2019-12-13
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP