Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskade, oroa dig inte för mig







det sätter sig i knäna
i framfötterna

, i trampdynorna,

och du viskar det är för mycket
i huvudet. att det är därför.
jag försöker blåsa ut det, trycka
med handflatan mot din tinning
suga lätt, klösa hårt, hämta en kniv
det sitter fast
mellan dina hjärtklaffar


//

det är som en sjuka
det är ett vansinne, det är en psykos

att ta hand om andras psykoser.
en smärta, en växtvärk
att bära någon annans, två, hjärtan


nästan



att det inte får plats, det ramlar ner
det sitter fast

i mina knän
i framfötterna, trampdynorna,
och jag kan inte gå


förrän jag hör dig somna









Fri vers av xilenie
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-15 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

xilenie