Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dödande make


Hon skriver om en kvinna hon var 

den kvinnan skrev inte. 

I ögonvrån kan ljuset fastna. Som 

om hon återfötts. 

det var så många år sedan hon satt i 

den där stugan. Männen som slogs ute 

till havs. Hennes make som dödade en utav

er.  Du den andre lät han bli. 

Så länge sedan. Visste inte riktigt 

varför sörjde den mördade. Den fege 

borgerliga jäveln fått henne tro på 

något utöver intellektet. Förmodligen på 

kärlek. Den galna jävelns ansiktsuttryck, 

hans oförglömliga kommentarer. Slapp

kukar fast i farsans rövhål. Så vackert ihop

lappade ända tills de prövas på allvar. 

nog faan hade han prövats. Icke godkänt 

på testet. Sörjde ? Behovet av att han 

hanterat testet. Det var den insikten. 
 
Dess evinnerliga betydelse. Där just då 

i stugan syntes patriarkatet som ett test 

hon inte klarat. Efter hand förstod hon. 
världen ut och in. Upp och ner. Det var 

det motsatta. Patriarkatets förlust inom 

mannen. Mödrar tröttar ut dem. Som 

en gäspning synes flickvännernas 

evinnerliga bäddning. Testet. Det de 

aldrig någonsin förberett sig för. Hur 

härligt omvälvande den riktigt prövande 

kärleken än kändes. Allt tog de som den 

man de trodde de var. Ihopvikta 

slappkukar som inte stod ut i två månader 

utan en moder. Borgerlighetens vagga. 

Vem faan hade hon lämnat för vem? 

Makens val. Så långt efter allt mer 

förstående. De blodiga resternas stank. 

Hon skulle ringa honom. Den han räddat. 
Tacka honom. 

en kvinna behöver den omhändertagande. 
Som ser. Ser långt in i sig själv. Som ser 

skökan.knullar henne dyrkar tvillingen.
 Inte rullar 

det i stora känslofyllda ord. Övervinner 

det. Omfamnar det. 

Där just då. Havets svarta tickande mot 

evigheten. Sorgen över hur hon övergav 

sig själv. Sin sjukdom för den ytlige. 

 

Det hav som rullar fritt i vissa ljus har 

mörkret som sin väktare. 

maken. alltid tätt i spåren. Lägger alltid 

vapnen i rätt ögonblick hur jävla hårt 

livets sanning än speglar sig i såren. 

maken. Han som viskar att hon drömt 

depressionen. Alltid häller upp lite mer 

whisky när helvetet brakat. Alltid tror 

att hela jävla rövhåret må brinna. Om

jag inte går att finna. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-16 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP