Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens bländverk

Bländverk
Brännmärkt i hjärtat

Ljuset en skymning blå
dröjer i galenskap
som bara i norr

Vinter att överleva

Bli en smula dåre då
samlar
tjuv, låt gå

Andas att bröstet sprängs
dra in ljuset, lyckan in i varje por

Skratta
måttlöst fritt och galet

Solbränd röd
hela väsendet i glöd
låt stanna en stund solitär
fylld av det vemod livet lär

Du måste älska nu
som dagsländan
snudda vid existensen

Gråheten kommer sluka det mesta
samla i överflöd

Sommaren snavar snart över tröskeln till höst

Lova att överleva
bli brännmärkt
av sommarens bländverk
Vintern kommer
förgänglighetens ständighet

Hjärtat nu
skynda
solen drunknar i blodbadets sjö

Drick alltet in
en själaskatt
din mätta tid
så satt på glid
en kort sekund av närvaro besatt

Skymningstimman i farväl när den kom
nätterna svartnar,
det vänder om




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-16 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene