Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skam

Nej.

Nej, jag skäms inte längre
över min spegelbild

Aldrig
att jag skäms
över mig själv
Jag vägrar faktiskt

Jag kommer inte leva genom någon annan igen
Ingen ska behöva leva någon annans liv
eller leva genom någon annans drömmar
såsom jag har gjort
Ingens verkliga dröm är att någon annan lever genom en

En mardröm då

Möjligtvis

Han kan aldrig på riktigt njuta av att se henne ofri
Han blir aldrig nöjd med henne
så bestraffningarna, de fortsätter
ut i en evighet
Han torterar henne
Han skammar henne
Han lyssnar inte på henne
Han förnedrar henne
Allt
mitt framför ögonen på de hon älskar

Men så kommer någon
som uppmärksammar problemet
genom att fylla hela hennes väsen med sann kärlek
En försmak av himmelrikets gåvor
Änglar vars sång rör henne till tårar

Tortyren behöver upphöra i just den stunden
då hon blir älskad

Det du ger mig, det du gav, det är bland det vackraste en människa kan få
En liten fin godmorgonkyss
på en sovande prinsessas mjuka läppar
och hela slottet vaknar ur en djup evighetssömn

Kom, nu lämnar vi, tillsammans
Höger fot framför den vänstra
Vänster fot framför den högra
Ett steg i taget
tillsammans
Förberedelsernas tid är här

Aldrig igen
kommer jag släppa handen vars ägare jag älskar
när jag väl greppat den
Jag har den med mig nu

Den är min egen




Prosa av AuroraCecilia
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-17 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AuroraCecilia
AuroraCecilia