Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Big bang

Jag utsåg min kandidat, jag tog ett aktivt val.
Jag utfärdade undermedvetet test på test.
Jag prövade honom, riktade min blick mot honom
och hans svar resonerade i perfekt harmoni med min egen disharmoniska själ.
Förlåt mig för det älskade du, det var sedan länge skrivet i stjärnorna.

Han var alla mina behov. Förlåt mig.
Han var alla mina rädslor. Förlåt mig.

Allt som kändes och sades studsade i så perfekta gensvar.
Inte de lättsmälta svaren. Inte de bekväma svaren. Inte de enkla, snabba, smickrande svaren.

Men de sanna.
Förlåt mig.

Han var sanningen om mig.

Ett rovdjur borrade ner sina vassa tänder i mitt kött, den tog tag i min själ och slet så brutalt ut mitt nyförlösta jag i dagsljuset. Jag var hal, liten, ny. Min kropp var bräcklig. Mitt hjärta var en fågels och det pickade så hårt i mitt späda bröst. Jag skrek efter min mamma, jag skrek efter räddning, jag skrek efter föda. Min själ hade uppdagats, till min egen fascination och förskräckelse.
Djuret var mitt eget.
Vad hade jag gjort med mig själv? Jag har gjort våld på mig.
Förlåt mig.

Högst medveten om vad jag önskade skrev jag upp hans namn, tusen och åter tusen gånger, på min önskelista. Jag simmade ut i kosmos, jag var ett barn och planeterna var alla mina badbollar. Vaggad av universum bad jag till glittrande stjärnfall. Jag bad i sömnen till de gudar och gudinnor som prydde mitt himlavalv med sagor och myter. De hade räddat mig otaliga gånger.

Hans doft svepte förbi mig, jag lutade huvudet bakåt och lät mig sakta dras ut i hans rymd. Ut i hans oändliga flöde. Först nu insåg jag att rymden och havet var detsamma. Upp och ner, det spelade ingen roll, det var ändå bara speglingar. Vi kunde inte drunkna. Den lägsta var även den högsta. Det måste vara så.
Någonstans där, långt borta i tomrummet svävade hans ande. Jag kunde ana den, den ville älska med mig.
Jag kunde känna det.
Det stod en parfym av älvstoft runt hans fulländade väsen
Enhörningsessens
Magi
Jag var fan helt trollbunden
Helt hänförd

Jag hade bestämt mig.

Honom.
Han.

Vilken jävla man.

Säg att han är min.




Prosa av AuroraCecilia
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-17 09:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Big Bang är en bluff.
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

AuroraCecilia
AuroraCecilia