Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinternattens renar

Kardar vishet från livets spindelväv.
Förlåtande domesticerad undulat med näbb av bärnsten.
Önskebrunn av pärlemor, som den bergsklättring hon endast i tankarnas dimma hon vann över likgiltighet och arrogans.
Vilset bland ametistkluster hon mardrömmar hoppas fly. Men i brådskan hon fann sig själv bland moln av självömkan. Glittrande krokimodell poserar och konstnärernas glöd vaknat. Brudnäbb strör ut hibiskus i en drömvärld av kristalliserad längtan. Sakta, sakta. Pärlugglor söker skydd under regnbågens tak. Hon bjuder in vinternatten och välkomnar renar på sin långfärd från paketernas rike. Hon hypnotiserar sig själv och snart hon somnar in med ett mjukt paket i sina nariga händer. Ett paket med rött lack. Lika rött som hennes rubinröda läppar. Inget julfirande för henne. I år igen.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2019-12-17 14:59



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Å vilka läppar !
2019-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP