Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maphiyata Echlyatan Hin Win


det är en ceremoni
av den enklaste sort

hästarna är tysta
och en bäck i närheten
där bävrar
håller till
en skyline av
regn och wigwams
mellan ålder
och ungdom

den gamle
indianhövdingen
Jay Taken Alive
ger Greta Thunberg
Lakota-namnet
Maphiyata Echlyatan Hin Win
som är Woman Who
Came From The Heavens

och lägerelden
pyr





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-20 01:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm