Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegeltid

din organiska linneväv
schatteringar

tycks vara
där de alltid varit

färgen torkad
sedan decennier

några nya har uppstått
kanske hinner jag ändra

innan det är för sent



dansar i blanktimmen
ett par rader

över klaviaturens svarta stenar
de säger att det finns elektronik

under tangenterna
det har jag aldrig trott på

måste vara något annat
älvor feer troll musor



de ljusa färgerna
dagrarna

finns också med
relativt oförändrade

på den inre duken

cymbaler
cembalo

silvrigt dagvatten
som bara du kan höra

kvinnan i ditt liv
kreativerar

nya skapelser
vi som är i

en och en värld
ändå i densamma

vänder sitt
ansikte mot dig

du hör åter
cembalon

cymbalerna
dagvattnet



hon vänder sitt
ansikte

mot dig








Fri vers av Håkan Grapenfalk
Läst 475 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-12-21 14:48



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Det tvåfaldiga ”hon vänder sitt ansikte mot dig” påminner mig behagligt om en annan musikalisk text ”Du vänder ditt ansikte till mig och ler ...” ur sv ps 763 text av min favoritkollega som studentpräster på 90-talet, Christina Lövestam. Oavsett association, en oerhört fin dikt att vara länge i!
2020-02-06

  Levina Storåkern
Tack!
2019-12-23

  Solweig Jansson VIP
Wow ! Särskilt första versen berörde mig djupt ! ( tårar )
Och hela texten väldigt vacker och djup.
2019-12-21

    Sefarge VIP
Fantastisk musikalisk
Poesi med driv!
;)
2019-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Grapenfalk
Håkan Grapenfalk