Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sanne revolutionären


Du föddes rakt in i fattigdomen, långt bort från ståtliga sängar och silverskedar, i orostider då alla skulle sugas på pengar. Dina unga föräldrar kom fram till en by men blev nekade plats inne på härbärget. Förvirringens stund var stor; olika religioner, filosofer, kulturer, handel, krig, flykt, slaveri och korruption sida vid sida.

Du växte upp med ett enkelt hantverksjobb identifierat med den enkla människan, men du tog inte avstånd från något samhällsskikt. Du red in i staden som folkets befriare på en vanlig åsna istället för till häst, som ett kungligt tecken på fred istället för krig.
Du såg dem som samhället spottade på eller blundade för. Du blev själv bespottad, hånad, misstrodd, förföljd; en blick på social utslagning djupt in i själen.
Inget majestätiskt med det. Men du offrade ditt liv för människor, predikade en högre kärlek in i världen. Du förlät dina golare, motståndare och de som vek ner sig. Du gav tröst åt brottslingen på korset bredvid dig.

Du bar det mest ofattbara. Ingen annan Gud har sår.
Därför är du värd att tro på.




Övriga genrer av Fredrik Axelsson
Läst 354 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-12-21 07:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag trodde det var på Cuba först. Men det kanske det kan va. Eller? Något mellanönstiskt land? Så lite vi verkligen vet om vilket helvete det är där. "Minst så-och-så döda", vad säger det om mänskligt lidande egentligen? Det är bara statistik, penga värde i en nyhet. Ju större konstigare perversare tragedi desto bättre. (Förlåt att jag skenade iväg här, som en enhörning...)
2020-01-29

  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2020-01-28

  Niliboy
Han är oss så kär!
2020-01-03

  mare VIP
Tack för en
fantastiskt
skriven text
budskapet
berör starkt
tala om KÄRLEK
2019-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson