Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av årets svt(play)kalender, där Marie Robertson gestaltar människobarnet som vuxit upp till livscoach [i viss mån spoilervarning!] och tar sig in i tomtarnas värld, med tindrande kinder men obskyrt motiv [lika välspelat som i Äkta Människor]


KalenderKaraktär 15 : Danielle Lama

 

 

snäll och glatt lammbräkande

som en tomte

stolt och slugt beräknande

som en människa

tar sig den förvuxna flickan över gränsen

till tomtevärlden med hjälp av Julina själv

som redan tagit slädkort

men som strax inser vilken häxkonstfull räv

de låtit släppa in

i familjens saffransbakade, grötombonade

soffrum förutan någon teve

som står där och dricker te med bägge händerna

men ena foten i internet

bland falska önskelistor

dock med fullmakt att omvandla

den förfallne fadern Julius till Tomten 2.0

yes!?!

piffa upp den paffhet

som kokat knäcken ur tomtemor

och fått verkstans nissar på dålig luva

likt gruvande obehövdhet

ur tidens inre hjul

samt med uppflammande smältrisk

till trognaste snögubbens förtret :

Robock, en robot... nej

Bockbot, den robotiserade julbocken

känner liksom barnen

dess skapare samt skötare

också av

hur Danielles strålande blickar

döljer ett svart hål

likt mörkrets lykta

en tindrande saknad

genom hämnd som kommer av sig

som möjligen blott härrör sig till

att Nordposten aldrig kom fram

förrän ett par decennier försent

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-21 18:46



Bookmark and Share


    prima donna
Tycker speciellt om detta stycke som snubblar sig och gottar sig så lätt mellan läpp och tand
piffa upp den paffhet

som kokat knäcken ur tomtemor

och fått verkstans nissar på dålig luva

likt gruvande obehövdhet

ur tidens inre hjul
2019-12-31

  lodjuret/seglare VIP
Kanske tösen fått spel, i kalender har väl ingen fel, där öppna luckor ser i fönster, annars rita bild i synes mönster, till envar sin andel...
2019-12-21

  Nanna X
Dina KalenderKaraktär-luckor, vars kalendrar jag inte känner till, blir ju en hel ny kalender!
2019-12-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP