Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sport är en sorts idrott där människan i sig sysslar med självplågeri i syfte att kunna delta i tävlan med andra. Själv hävdar jag bestämt att... nu är visst maten klar, visslan ljöd nyss så.


Något litet om slaveri





Onödig förklaring till varför
det är så populärt
för oss människor att
omväxlande vara såväl slav

som mästrare. Det 'ligger
i människans natur', att
vara ambivalent och hysa
behov som säkert kan

'reta gallfeber' på den
bästa. Väl bara att
'den bästa' ibland inte
inser detta själv. Där

kan stundom höras även
det ibland nog så
missförstådda citatet
'även du, min Brutus',

som nog anspelar
på möjligt upplevda
'vänskapsförbrytelser'.
Eller mer ofrivilliga brott.


(Text hämtad från utkast samt
2020 01 08)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2021-10-12 23:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP