Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Låt allt ha sin tid.


Det ljusnar nu!

 

 

Faktum är att jag behöver mörkret ännu en tid

Jag är trött, utmattad och behöver vilan.

Vilan som mörkret tillåter

 

Det är en ganska ny känsla, bara något år gammal,

att njuta mörkret, låta kropp och sinne gå i ide

 

Kanske ruvar och rustas det för engagemang och gåvor

i de mörka valven

 

Det vänder nu ropas det, vi går mot ljusare tider!

Ja jag älskar också våren och ljuset, verkligen, men snälla,

inte än

Låt mig andas lugn lite till,

Låt mig bara vara lite till

 

Så helande att stiga upp

med svart morgon och

tända ett levande ljus,

betrakta juleljusen i granen och

njuta stillheten i alla hus

 

Så skönt att gå från jobb, hem i dunklet,

se in i varma hem

få krypa in i mitt eget bo

sova klockan åtta om det är vad som behövs för

att ge mig ro

 

Underbara vilsamma tid,

ladda mina fröer så jag kan göra underverk till våren,

låt mig växa och bli klokare

låt mig blomma och mogna

så att jag kan sprida kärlek till alla omkring mig.

 

God Jul!

 

 




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-12-22 13:49



Bookmark and Share


  Roger VIP
Du får den svarta vintern att låta njutbar. Jag ska se om jag kan vända mina negativa tankar och se tiden så härligt som du beskriver.
2019-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP