Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faller alltid för frestelser



har många färgglada
pralinvarianter i min påse
men var dväljes skinkan
som ska smörja kråse


efter Kalle ringlar säkert
frestelserna in på rad
knäcker nog en nöt, nej
se där vörtlimpa i spad


faller alltid för Jansson
måste ha en liten aladåb
och nåt att skölja ner när
det minglas till en Taube


nu står fisken på lut och
nån billig sylta är det ej
ansåg en och annan som sen
sjöng om San Francisco Bay


vår värdinna log så rart men
av skinkan såg vi inte röken
det har dock tydligen kocken
skyllde det hela på unga fröken




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-23 18:25



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om julhelgens frestelser!
2019-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Ansjovis är äckligt. Särskilt frigående.
2019-12-24

  Elinor Sörensson VIP
Poetisk frestelse på frestelse. Härligt flöde. Jansson tronar som kungen på julbordet
2019-12-23

  Larz Gustafsson VIP
I morgon ska jag äta makaroner.
2019-12-23

    Lena Staaf VIP
Rytmiskt och fint rimmat om alla de leda frestningar som julen innebär. Vilken pärs! Bara ut och jogga.
2019-12-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP