Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julvisa fulvisa


Om jag var diktator auktoritär
inte befunnit mig i denna min misär

Hade jag för den ensammes värn
örfilat och sen slagit jultomten i järn

Tänt eld på fulskägget hans
jag är arga stollen utan vett och sans

Dragit runt som värsta slarn
huggit ner varenda julgran

Julbordet hade jag vält omkull
blott för mitt eget eländes skull

Fulklapparna jag inte fick hade jag bränt
spott och spe du som julen sänt

Julfirande är av Hades
lycklig den som julfri och säll
i bädd av mull lades




Bunden vers (Rim) av Tidsljus
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-12-24 18:04



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
gott nytt decennium!
2020-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Tidsljus