Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2019.....


Ett par dagar efter jul.....



En ensam blåmes
med magen full av solrosfrön
tror på framtiden
kikar in
i decemberfuktig holk
o hoppas möta kärleken framåt maj

bakfulla tomtar
spottar lösskägg
trötta på bortskämda ilandsbarn
flyr gråvädret
o
flyger till Kanarieöarna

Kungen svamlar jultal i tv
en förvirrad man
med funktionsvariation
i högform
skulle passa
hos
Lars Lerin

luktar lyteskomik

hönsen bajsar
putsar sig
dräller fjädrar
och kurar skymning
på verandan

en trött Cane Corso
fladdrar drömmande läppar
i soffan

ännu pågår
någonslags
liv
under filten











Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-26 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP