Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig få tända ett ljus...

Nu är tid för ro och frid.
Äntligen nalkas julen, högtiden som firas i själslig harmoni över generationsgränserna.
Fast innan denna rastlöshetens baravaraångest måste vi aktivera oss.
Stillhet ger klåda. Tystnad utlöser panikattacker. Djupandning är tidskrävande.
Därför ska vi pynta både ute och inne. Satan i gatan om grannen får finaste granen!
Ut och kläng längs husfasaden och spika upp kilometerlång belysning, helst i hemlandets färger!
Har du flaggstång? Det går att göra ett julträd av denna utan ett enda illegalt yxhugg på allemansrätten.
Baka utan att backa ett enda steg från sjukakorsprincipen! Vägra gå på kafferep med mindervärdeskomplex!
Lussekatterna bör vara en aln långa, eftersom överblivna gårdagsexemplar kan nyttjas som närproducerat alternativ till ved i braskaminen.
Pyssla med barnen, oavsett ålder på avkommorna. Har de haft pysseldag på förskolan eller skolan? Ta då reda på vad de gjort och gör det igen i hemmets lugna vrå, bara därför att det är mysigt med närkontakt både med varandra och med piprensare, flörtkulor och gristrynen i filt.
Pepparkakshus bör byggas helt utan ritning under småtimmarna, när tröttheten når sitt maximum och glasyren sin absoluta nollpunkt.
Låt ingen tid gå till spillo!
Lägg ut...lägg ut...lägg ut!
Använd alla till buds stående medel för att övertyga vänner och bekanta, följare och förföljare att inget offer är för stort, inget barn för litet, inget tomtebloss för eldfängt i striden om ”Årets mysbild med tillhörande hashtag” under den avspända, rofyllda och kravlösa månaden december.
Om klimatsamvetet gör sig påmint när de nitton adventsstakarna lyser i kapp med trädgårdens ljusshow, glöm inte att kompensera genom att leva i stearinljusets sken en timme under Earth Hour kl. 20.30 - 21.30 lördagen den 28 mars 2020!

...tända det bara för dig. ??




Fri vers av sunnanö
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-27 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sunnanö