Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldhetta och hudvärme

På den tiden isen härskade
på den tiden djur av ockra och sot
svävade över skrovliga grottväggar
kände man redan till
de enda botemedlen mot vinter.
Eldhetta och hudvärme.
Hudvärme och eldhetta.

Mänsklighetens långa sång
nynnas
i varje eldhetta och hudvärme.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-12-28 09:54



Bookmark and Share


  Rublev
”Mänsklighetens långa sång
nynnas
i varje eldhetta och hudvärme.”

Ja, så är det! Du målar urhistorien med mustiga levande penseldrag. Vi behöver fortfarande eldhetta och hudvärme. (Och fortfarande är svart pigment sot – kol av brända ben eller träbitar)
2020-03-20

  Silverstripe
En väldigt effektiv tidsförflyttare som inledning! Snyggt!
2019-12-30

    ej medlem längre
Du tar läsaren med på en historisk förflyttning där elden och huden genom tiderna varit nödvändiga för vår överlevnad. Ändå måste jag nog citera Södergran här: "Den inre elden är det viktigaste människan äger."
2019-12-28

    ej medlem längre
Och kanske historieberättande
2019-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP