Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och de skulle vara eniga om innehållet


Två komiker skulle skriva en bok

Två komiker skulle skriva en bok
och de skulle vara helt eniga om innehållet
vilket blev då resultatet?
jo "OCH MEN ELLER SAMT OCH KANSKE"
en välvillig recensent skulle eventuellt
påpeka att hen hade svårt att se en tanke eller en tes
i innehållet
Kanske tanken var att underhålla och roa knappast oroa
vad vet jag? Men enigheten lär ha varit total
Högt flyga orden blott tanken stilla står
ord utan tankar sällan himlen når
någonting ditåt skaldade Shakespeare än gång för länge sedan.
I detta överflödssamhälle tycks inte ord vara den största bristvaran
I ett samhälle som upplevs som en demokrati tycks det mig som att ords värde blivit
devalverade på samma sätt som om nästan gratis sjukvård tappar mycket av sitt värde. På samma sätt som luft inte har något större ekonomiskt värde. Det fria ordet har lett fram till att vi blivit nöjda och lite mätta syns det mig
Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta skrev Tegnér
men om avsikten var att roa var det nog inte så dunkelt tänkt ändå






Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-28 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP