Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför nyåret tvåtusentjugo


Ode till nyåret (rispetto)

Tvåtusennitton når sitt genombrott

i jambisk takt i tidens egen dans

vi höjer glasen, åren står omlott

betraktar häpna årtals resonans

 

Där står tvåtusentjugo vid vårt vägskäl

på knä med nyårsblicken så finurligt sänkt

tvåtusennitton tar nu strax farväl

och vi föundras över allt vad året tänkt

 

© Birgitta Wäppling,

28/12 2019, en variation på en dikt jag publicerade 30 december 2008

 

 




Bunden vers (Rim) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 682 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-12-28 17:36



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Skarp dikt - äckligt år!
2019-12-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP