Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sårläkningsprocessen

Pillar upp dig likt sårskorpan på mitt knä
Oönskad vävnad
Början till ett ärr
Kliar och sticker
Huden sliter och flätar ihop sina fibrer till ett ärr
Vill läka
Men har inte tålamodet
Kanterna är uppluckrade
Mina naglar är kantade med blod
Skyldig
Vet att det läker långsammare om jag kliar
Vet att ärret blir fulare och fulare för var gång
Men det är ju så skönt
Lättnaden när skorpan lossas
Huden ger med sig
Ger upp
Färskt blod väller fram och fyller håligheten
Nytt liv
Spela roll om det koagulerar igen
En ny skorpa att pilla upp




Fri vers (Fri form) av Rastlöst blod
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-12-30 16:32



Bookmark and Share


  Nimbus VIP
Otroligt passande liknelse! Känner igen mig.
2019-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Rastlöst blod