Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtroendet dalar så blir det när man sår ut lögn

Tiden har vandrat på & avslöjar ett
förödande landskap som vuxit fram
det går inte att bortförklara eller ljuga om
sanningen talar över lögnen som inte längre
kan mörklägga vilseleda det som är så uppenbart
människor märker hur allt som förr var så bra
nu har välts omkull & krossats i massor utav bitar
det finns snart inget som fungerar på lilla Sveas jord
de som har största ansvaret talar bara tomma ord!
handlingarna visar att de har misslyckats med sitt
stora ansvarsfulla arbete & de har tagit bort tryggheten
under folks fötter så att många hamnat på gatan
säkerheten är som borta med vinden & idag lever
alltför många med rädsla oro & ökad ångest
de känner sig utlämnade hjälplösa frustrerade
vi som betalar en av världens högsta skatter
får bara sämre & sämre välfärd & pensionen
är ett slag i ansiktet & är det tacken för allt slit!?!
hur länge till ska de onskefulla gärningarna få pågå?
det puttrar kokar jäser av ilska bakom fasader
folk är så in i norden arga att man kan höra
hur det mullrar i den svenska jorden..!
att riva sönder ett fungerande land
är en dårskap utan dess like
visar på att dårar styr!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-06 12:31



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Bra med rytande, som slår - välformat - hoppas det når fram! Kram till dig!
2020-10-08

    lydriket
Du sätter ord på tigandet. All heder till dig.
2020-10-06
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP