Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt decennium stundar

Ett nytt decennium,
Skola summeras,
10 bast har gått sedan studenten,
En minns Hagas alla renoverade rum,
Hoppfullheten inför studenten känns som i våras,
Under 2010-talet har En elak, snäll, pratglad och stum.

Avstampet tog sin början i Hässelby Gård,
Jag minns Joe som sjöng med änglaröst,
Minns kokain som igår till ljudet av en ängels tår,
Lärdomen, efter solsken kommer alltid höst.

Mitt pick och pack tog mig sedan till Lidingö
Lidingö är en kommun med 50,000 personer,
Jag var inneboende i en hyresrätt,
Jag kammar inga miljoner.

Jag minns hur allt blev fel 2012,
När en vän blev en fiende,
Han skrev till mig igår bad om förlåtelse,
För gammalt groll,
Det var modigt och jag kan ärligt talat säga,
Det du och jag gjort sedan dess,
Har gjort mig riktigt stolt.


Återkomsten till Borlänge var misär,
Decenniets sämsta stund,
Var när John Blund,
Strödde fel pulver på en vän, trogen som en hund.

Jag vände på ryggen och sprang,
Friden hittade jag på landsbygden i Hälsingland,
Kärleken kom och satte hjärtat i brand,
Vi fann varann och tiden tillsammans var tiden som var vår,
Det vi åstadkom, som människor kommer alltid bestå.

Men Hudiksvall var inte ett ställe för en rastlös man,
I perioder vantrivdes jag,
Det var så lång till nära och kära att jag kände ett uttöjt band,

Så jag kompromissade ”och flytta te Gävle jah!”
Lika långt till Borlänge och Stockholm,
Jag trivs här och har inte bråttom, någonstans,
Jag har en ny romans som ger livet glans,

Du kan lysa, ljusare än guld,
Jag kan frysa mitt i sommaren,
Men den här tiden på året,
Är alltid min värsta stund,
Kan inte tänka mig en bättre stund än,
Att få påbörja ett nytt decennium tillsammans med dig.




Fri vers (Fri form) av Preech
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-31 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech