Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nyår igen o igen o igen...

Nyårsafton igen
Å igen
Å igen

Vi önskar varann
ett Gott Slut
för att genast komplettera med
...och ett Gott Nytt.
Nästan smått galghumoristiskt, kanske aningen göteborgskt?

På stationen frodas förväntningar bland:
Unga tjejer, än så länge enbart ångandes av billig parfym och spända förväntningar. Den lite tantigt moderna handväskan i rätta snittet utstuderat lojt hängande över axeln, jackan uppknäppt under den bylsigt mjukt varmt sköna halsduken. Plattåliknande skor, tårna pekar demonstrativt inåt där de står mest på ena benet och ena höften i utskjuten pose.

Förväntan.

Det uppklädda medelålders paret, ovana bussresenärer. Kollar biljetten på mobilen. Är allt i sin ordning? Han nyrakad. Ett litet sår på hakans vänstra sida avslöjar en aning oförsiktig knivföring. I den chicka papperspåsen sticker värdinnegåvan upp - bubbel i cellofan. Det blir nog ingen middag där. De är lite sena för det. Lite mingel kanske?

Så har vi han som alltid åker buss. Känner alla chaufförerna. Frågar den kvinnliga chauffören när hon slutar, vilka som jobbar i natt, när hon jobbar härnäst. Ingen fest här men troligen skålande i lite alkoholfri bubbel på gruppboendet då klockan slår tolv. Önskar oss allihop Gott nytt år då han går av.

Ja, vi är många påväg.
Själv är jag påväg till jobbet och en nyårsnatt i den stora stadens tjänst. I ryggsäcken finns bubbel utan alkohol, kex, ost, marmelad. Där finns också min svarta paljettklänning och min fuskpaljettiga guldsjal. Lite flärd får vi kosta på oss i natten!

Nyårsafton igen
Å igen
Å igen

Innan jag lämnade hemmavid bjöds jag på lax, räkor, ägg, sill, hembakat bröd hos föräldrarna som siktar på sen middag för att i lite anslutning där kunna skåla in det nya året. Kanske i ett glas rosa bubbel jag hade med dit?

I eftermiddags lämnade jag ett polishus där kollegor tog över i aktiv tjänstgöring på Socialjouren för den mindre stadens invånare efter att ha jobbat några timmar tillsammans med familjehem, ordförande i socialnämnd, IFO chef, enhetschef inom socialtjänsten i grannkommun, polisen i distrikt långt bort och polisen helt nära. Någon valde att avvika, eller valde hen verkligen?
I väntrummet väntar globetrottern som vart utslängd då hen kom hem och kompisen som dragit med sin stenhöge vän för att hen är rädd att vännen ska knarka ihjäl sig medan den stehöge inte är så säker på att hen vill ha hjälp.

Nyårsafton igen
Å igen
Å igen
Detta blir min femtiotredje
Mammas sjuttiofemte
Pappas åttionde
Vi har gjort det förut...

Önskar er ett så
Gott Slut som möjligt på 2019 och ett riktigt
Gott Nytt 2020!




Övriga genrer (Kåseri) av PhanLieB
Läst 670 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-12-31 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB