Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Massor av vatten

En droppe eller flera
både stora och små
åt jorden de ger näring
det kan man lita på

En blomma slår ut
med dagg kring sin skrud
den visar sin kärlek
likt sommarnattens brud

En flicka blir vacker
av regn uti sitt hår
som solen hon skiner
på vägen där hon går

En bäck med droppar
som molnen släppt ner
ger växtriket balans
men längtar efter mer

En härlig flaska öl
på vatten och malt
törstsläckrens bästa
en smak av extra allt

En fyrbent liten vän
hon söker sig till vatten
vill släcka sin törst
där i den varma natten

En droppe mot vår jord
i floder och i sjö
naturens balansering
annars kommer vi att dö

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-12-22 07:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt fint om det livgivande vattnet...
2020-12-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vatten vårt
livsmedel N:o Ett
men inte alla det insett...
Uppdrag att skjutbomba
i Vättern pågår ännu...
På många ställen i
Sverige håller grund-
vattnet på att ta slut...
2020-12-24

  Blomma-Stjärna VIP
fint poetat om livsviktigt ämne!
2020-12-23

  DominiQueen
Fint rimmat
om vårt älskade heliga vatten.
Tack
2020-12-23

  Eva Langrath VIP
Fint om vårt livsviktiga vatten,
2020-12-23

  Eva Helene VIP
Uppfriskande fint!
2020-12-23

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om det underbara vattnet, en förutsättning för livet. Dricksvattnet som minskar alltmer på grund av det industriella jordbruket och utdikningen. Öknarnas utbredning på grund av avskogningen....
2020-12-22

  Öknens Ros VIP
Utan vatten inget liv, det viktigaste som finns.
2020-12-22

  Solstrale VIP
En dikt med extra allt, vatten är livselixir och dina rader lika så!
2020-12-22

  Maria Sundelin VIP
Bra om något livsviktigt
2020-12-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO