Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

sovmorgon


Att den välbehövliga sovmorgonen ryker är något vanligare än rotmos och fläsklägg på torsdagar. Eftersom jag inte har småbarn hemma, som de andra händer det oförutsedda saker som benbrott vid fotbollsträningen, kikhosta och andra barnsjukdomar. Efter en veckas korridorspring oavsett fotriktiga skor, stresshantering och huvudet proppfullt av tillkortakommanden att inte hinna med, motas ändå tankarna bort för att fokusera på medicindoseringen
Pausen med fötterna högt och hörlurarna med lugnande musik medan jag dubbelkollar vad som hänt under nattskiftet var en gudagåva. Kollegan jag ersatte hade muntligen rabblat utropstecknen, lämnade därpå med ett ursäktande mummel över uppgifterna och försvann med flaxande rockskört bort med omklädningsrummet. Medan jag satt nedsjunken över uppgifterna kände jag axlarna sjunka och sträckte mig mot den varma koppen.
Det gällde inte mer än förmiddagen, tacksam jag inte var i kollegans kläder. Sonen skulle in på en akutoperation. Inget livshotande, men ändå.
Fri vers (Prosapoesi) av Vårddjungeln
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-04 22:10Bookmark and Share


  the wildcat VIP
Riktigt bra min vän,
2020-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Vårddjungeln
Vårddjungeln